الثلاثاء، 8 يوليو 2014

طاجن البامية بالفراخ



طاجن البامية بالفراخ  لذيذ وشهى  والبمية من الاكلات المفضله بانواعها

المقادير

كيلو دببيس فراخ 

كيلو بامية صغيرة 

1/2 كيلو طماطم

3 ملاعق سمن او زبد حسب الرغبة

2 فلفل حار 

عصير ليمونة

بصلة كبيرة مفرومة

كزبرة ناشفة ناعمة ,ملح,فلفل اسود

8فصوص ثوم مفروم

كزبرة خضرة مفرومة


طريقة الطهى

1 --ضعى الدببيس فى اناء مع الكزبرة والملح والفلفل وقليبيهم جيدا واتركيهم لمدة ربع ساعة

2--فى وعاءعميق ضعى معلقتين سمن او زبد  ثم اضيفى مخلوط الدببيس على نار متوسطة مع التشويح 

3--ضعى البصل ونصف كمية الثوم وقلبى لمدة 5 دقائق

4--اضيفى البامية  وقلبى برفق حتى تمتزج بالفراخ وشوحى لمدة دقائق قليلة

5--اضيفى عصير الطماطم مع الكزبرة الخضرة واتركى البامية حتى تنضج ثم اقلبيها فى طاجن

6-- فى مقلاة صغيرة ضعى معلقة سمن او زبدة  مع باقى الثوم وكزبرة ناعمة  وقلبهم جيدا حتى تحمر (الطشه بالبلدى)

7--ضعيها على البامية فى الطاجن وادخليه الفرن 5 دقائق  وتقدم  ساخنة مع الارز بالشعرية  والبذنجان المخلل

مع تحياتى صحتك أولا



ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

عداد الزوار

المشاركات الشائعة