طاجن البامية بالفراخ لذيذ وشهى والبمية من الاكلات المفضله بانواعها
المقادير
كيلو دببيس فراخ
كيلو بامية صغيرة
1/2 كيلو طماطم
3 ملاعق سمن او زبد حسب الرغبة
2 فلفل حار
عصير ليمونة
بصلة كبيرة مفرومة
كزبرة ناشفة ناعمة ,ملح,فلفل اسود
8فصوص ثوم مفروم
كزبرة خضرة مفرومة
طريقة الطهى
1 --ضعى الدببيس فى اناء مع الكزبرة والملح والفلفل وقليبيهم جيدا واتركيهم لمدة ربع ساعة
2--فى وعاءعميق ضعى معلقتين سمن او زبد ثم اضيفى مخلوط الدببيس على نار متوسطة مع التشويح
3--ضعى البصل ونصف كمية الثوم وقلبى لمدة 5 دقائق
4--اضيفى البامية وقلبى برفق حتى تمتزج بالفراخ وشوحى لمدة دقائق قليلة
5--اضيفى عصير الطماطم مع الكزبرة الخضرة واتركى البامية حتى تنضج ثم اقلبيها فى طاجن
6-- فى مقلاة صغيرة ضعى معلقة سمن او زبدة مع باقى الثوم وكزبرة ناعمة وقلبهم جيدا حتى تحمر (الطشه بالبلدى)
7--ضعيها على البامية فى الطاجن وادخليه الفرن 5 دقائق وتقدم ساخنة مع الارز بالشعرية والبذنجان المخلل
مع تحياتى صحتك أولا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق