الخميس، 10 أبريل 2014

كفتة الارز المصرية


كفتة الارز المصرية بطريقة سهله وبسيطة جدا"
وهى من الاطباق الرئسية والمشهورة فى مصر ويحبها جميع الاعمار 

المكونات 

1كيلو لحمة حمراء مفرومة  جيدا
3/4 كيلوارز
2 بصلة  
5فصوص ثوم
خضرة شبت وبقدونس وكسبرة 
ملح ,فلفل اسود ,كمون ,شطة ,بهارات
طريق عمل عجينة الكفتة 
نغسل الارز جيدا  وننقعة لمدة 30 دقيقىة
 ثم نصفيه كويس ونتركه حتي يجف تماما ثم نطحنه بالمطحنه
نضع الارز واللحمة والخضرة والبهارت جميع المكونات ونفرمهم بالمفرمة مرتين  او ثلاث مرات 
وبعد ذلك ندهن كف ايدينا زيت ونقوم بعمل اصابع الكفتة 
ثم فى اناء القلى مع زيت غزير  ونقليها 

طريقة عمل الصلصة 
ممكن نستعمل البصل او الثوم على حسب الرغبة 
والطريقة واحدة هو التحمير سواء البصل او الثوم 
ثم نضيف عصير الطماطم  والملح وفلفل وكمون 
وبعد الغليان والتسبيك  نضيف بعض البطاطس المقطعه مكعبات او اصابع على حسب الرغبة
وبعدها نضيف الكفنة الى البطاطس والصلصة  وتترك حتى تنضج 
وتقدم مع الارز  والسلطة
 وبالهتا

هناك تعليق واحد:

عداد الزوار

المشاركات الشائعة