الأحد، 10 أغسطس 2014

طاجن السمك بالفريك



  أشهى طاجن السمك بالفريك

المقادير 

1/كيلو سمك نوتة

بصلة مبشورة 

ثمرتين طماطم مقطعة شرائح

6فصوص ثوم مفروم 

كوب فريك منقوع

1/2 كوب صلصة طماطم

2كوب ماء 

ملح.فلفل أسود.كمون .شطة

دقيق لتغطية السمك قبل القلى

زيت للقلى

الطريقة 

ينظف السمك جيدا ويقطع حسب الحاجة ويتبل بالملح والكمون والفلفل والثوم  والشطة 

ثم يغطى بالدقيق ويحمر  ويصفى جيدا من الزيت 

وفى اناء جانبى تحمر البصلة المبشورة فى الزيت ومع قرب الاحمرار

 نضع الفريك المغسول ومنقوع  ويشوح جيدا مع البصلة

نضيف الماء والصلصة ويتبل بالملح والفلفل والكمون والشطة 

ويترك على نار هادئة  وقبل أكتمال النضج 

نحضر طاجن ونضع نصف كمية الفريك ثم نضع السمك  وبعدها نغطى السمك بباقى الفريك 

ثم نقطع على الوجه شرائح الطماطم  وندخله الفرن عالى الحرارة لآكتمال النضج 

ويقدم ساخن مع صلطة الطحينة

صحتين وهناااااااااا

تحياتى صحتك أولا


ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

عداد الزوار

المشاركات الشائعة