الجمعة، 20 يونيو 2014

حلويات رمضان (جلاش بالقشطة )


جلاش بالقشطة من الحلويات الشهية المحببة فى شهر رمضان 

مكونات القشطة 

لتر لبن دافئى

1/2 كوب لبن بارد 

5/ملاعق نشا

معلقة كبيرة ماء ورد

عمل الشرب 

2/كوب سكر

2/كوب ماء 

فانليا 
  
ضعى المكونات فى اناء وضعيهم على النار حتى يصير شرابا

واهم حاجة لفة الجلاش

أولا طريقة عمل القشطة

أغلى البن ويترك يبرد قليل 

يذاب النشا فى 1/2 كوب اللبن البارد ويضاف تدريجيا الى اللبن الدافئى اضيفى ماء الورد  ويقلب على نار هادئه حتى يصير غليظا

يرفع من على النار وضعية  فى قالب مستاطيل  وادخليه الثلاجة حتى  يسهل تقطيعة على حسب الرغبة

الطريقة 

افردى الجلاش وقومى بتقطيعة  الورقة  اربع اجزاء وخذى ورقة  وضعى قطعة القشطة على طرف الورق وقومى بلفها مثل لف 

السمبوسه كررى الطريقة حتى خلاص الكمية  ادهنى صنية بالسمن وضعى فيها الجلاش ادخليها الفرن سابق التسخين 

حتى يحمر الوجه  واخرجية  واسقية بالشراب بارد ولتزين على حسب رغبتك ممكن جوز الهند او فسدق مجروش 

وكل عام وانتم بخير 

تحياتى صحتك أولا



هناك تعليق واحد:

  1. هههههههههههههه شرفتى يا جميله وبعد رمضان باذن الله هتخسى معايا

    ردحذف

عداد الزوار

المشاركات الشائعة