الخميس، 27 فبراير 2014

شيش الكباب



الشيش كباب كلنا بنحبه كبار وصغار  ودى اسهل طريقه لتحضيره يارب يعجبكو

المقادير


كيلو لحمة فليتو
ثلاث بصلات
ثلاث فلفل رومى اللوان
ملح  -  فلفل -  زعتر  -  بهار لحمة
اى نوع خضرة للتزين
اعواد شيش


الطريقة: 

تتبلى اللحمة على الاقل قبلها  ب  3 ساعات واذا اكتر من كدة يبقى كويس
تكونى مقطعة البصل على اربعة وكل ربع تقطعيه على اثنين وكمان تكونى مقطعة الفلفل الرومى الالوان مكعبات
هاتى الشيش وضعى اول حاجة قطعة بصل وبعدين قطعة فلفل وبعدين قطعة اللحمة وهكذا لحد متخلص الكمية بتعاتك
انا حطة قطعتين فى الشيش الواحد ده عشان الشيش اللى عندى حجمه وسط
هاتى الشواية وادهنيها بقليل من الزيت النباتى وسيبها تسخن كويس عشان اللحمة متنزلش ميتها ويكون احسن لو تكون الشوايه من غير غطاء عشان ده بيدى نتيجة شوى افضل وقلبى من وقت الى اخر الشيش اللى فوق الشواية عشان يستوى من جميع الجهات
واذا اللحمة تكون فليتو ده بيكو احسن واسرع فى السواة
وللتزين ضعى حلقات الطماطم والبصل والفلفل وبالهناء

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

عداد الزوار

المشاركات الشائعة