كلنا عرفين السمبوسة باللحمة المفرومة العادية اوالسمبوسه بعجينة الجلاش
بس النهاردا هنعمل مع بعض عجينة السمبوسة والحشو الجديد اللحمة المفرومة والبيض
المقادير
3 كوب دقيق ابيض
1/2 كوب سمن او زيت
1/2كوب ماء دافئى
رشة ملح (ودى كدة مكونات العجينة)
الحشوة
1/4 كيلو لحمة مفرومة
2بصلة مبشورة
2 بيضة مسلوقة
بقدونس وشبت
ملح وفلفل اسود
الطريقة
1: ننخل الدقيق ويضاف عليه رشة الملح والسمن او الزيت والماء وتعجن العجينة جيدا حتى تبدو متمسكه بعض الشئ وتترك لمدة
ساعة حتى ترتاح
2: نضع الحمة مع البصل والبهارات (ملح وفلفل اسود) فى وعاء على النار مع التقليب حتى تنضج
3: يبشر البيض ويفرم البقدونس والشبت ويوضع على اللحمة
4: تقطع العجينة قطع صغيرة وتفرد وتحشو بالحشو مع تقفلها تفيل جيد وتوضع فى صنية مدهونه سمن
وبعد كده تقلى فى زيت غزير وتقدم ساخنة
وبالهنا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق