الأربعاء، 19 مارس 2014

السمبوسة باللحمة المفرومة والبيض



كلنا عرفين السمبوسة  باللحمة المفرومة العادية اوالسمبوسه بعجينة الجلاش

  بس النهاردا هنعمل مع بعض عجينة السمبوسة  والحشو الجديد اللحمة المفرومة والبيض

المقادير 

3 كوب دقيق ابيض

1/2 كوب سمن او زيت

1/2كوب ماء دافئى

رشة ملح  (ودى كدة مكونات العجينة)

الحشوة

1/4 كيلو لحمة مفرومة

2بصلة مبشورة 

2 بيضة مسلوقة 

بقدونس وشبت 

ملح وفلفل اسود 

الطريقة

1:  ننخل الدقيق ويضاف عليه رشة الملح والسمن او الزيت والماء وتعجن العجينة جيدا حتى تبدو متمسكه بعض الشئ وتترك لمدة 

ساعة حتى ترتاح

2:  نضع الحمة مع البصل والبهارات (ملح وفلفل اسود) فى وعاء على النار مع التقليب حتى تنضج

3: يبشر البيض ويفرم البقدونس والشبت ويوضع على اللحمة  

4: تقطع العجينة قطع صغيرة وتفرد وتحشو بالحشو مع تقفلها تفيل جيد وتوضع فى صنية مدهونه سمن 

وبعد كده تقلى فى زيت غزير  وتقدم ساخنة   

وبالهنا 

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

عداد الزوار

المشاركات الشائعة