حلوى الدونتس من الحلوى المقليه او المخبوزه الخفيفه
المقادير والمكونات
4 كوب دقيق
كوب ماء دافئى
1/2 كوب زبده
1/4 كوب لبن
معلقة ملح وسط
2معلقة سكر
معلقة كبيرة خميره بيرة
كيس فانيليا
1/2 كيس بيكنج بودر
زيت للقلى
للتزين
1/2 سكر بودرة
( مربى , قرفه مطحونه ,شيكولاته مبشوره ,فرمسيه ,جوز هند مبشور)
طريقة التحضير
1-- ضعى الخميرة فى الماء الدافئى مع ملعقة سكر واتركيها لمدة 5 دقائق حتى تخمر
2-- اخلطى باقى المكونات مع بعضها واعجنى جيدا حتى تتجانس المكونات
3-- اضيفى الخميرة مع الاستمرار العجن حتى تتماسك العجينه ولا تلتصق باليد
4-- ادهنى صنيه بالزيت وضعى العجينه وغطيها لمدة ساعه حتى تخمر وتزيد
وعلى اى سطح رخامى او تربيزه ورشى بعض الدقيق وافردى العجينه بسمك 2سم
وقطعى باستخدام كوب كبير دوائر كبيرة ثم من الوسط وقطعى كل دائرة بكوب اصغر
ثم اتركيها بعد التقطيع لمدة 15 دقيقه حتى ترتاح
قومى بتحمرها فى زيت غزير حتى يصبح لونها ذهبى
وصفيها على مناديل ورقيه حتى تتخلص من الزيت
اتركيها حتى تبرد ثم قومى بتزينها على حسب الرغبه
وصحتين وهنا
تحياتى صحتك اولآ
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق